Lite om våra fönster

IMG_8592-2liten

Vi på Folkavi Snickeri har specialiserat oss på att tillverka fönster – i stora och små serier – efter våra kunders egna önskemål och krav.

Eftersom vi värnar om er som kund garanterar vi er ett hantverk med mycket hög kvalitet och lång livslängd. Därför använder vi tätvuxen fin furu av god kvalitet till karmar och bågar.

Ni kan få era fönster med moderna isolerglas, traditionella kopplade fönster eller med lösa innanfönster enligt gammal modell.

Här kan ni välja på flera olika sorters glas. I ytterbågarna erbjuder vi standard 3mm float-glas, eller kulturglas – som är ett nytillverkat glas med vissa ”ojämnheter” för ett gammaldags utseende. Till innerbågar använder vi 4mm energiglas. Vi tillverkar även fönster med 2-glas energi-isolerglas, det mest energisnåla glaset.

Fönstren penselmålas eller sprutmålas helt efter kundens önskemål och färgval med modern fönsterfärg som håller för väder och vind. Sprutmålning ger ett helt slätt modernt utseende, medan penselmålning ger en känsla av traditionellt hantverk. Vårt silikonfria fönsterkitt har 10-års garanti!

Vi har även specialiserat oss på att tillverka nya fönster i traditionella material och stilar (både efter gamla förlagor och efter nya idéer), därför kan ni som kund välja att få era fönster med linoljekitt, linoljefärg och kulturbeslag.

 

Fönster detalj

Naturligtvis kan ni även få spröjs indelade efter era egna önskemål. På Folkavi Snickeri kan vi dessutom tillverka all världens fönsterfoder, här kan ni få exakt det ni vill ha!

Ni får gärna besöka vårt visningsrum här i Folkavi för att titta på och känna på olika material, tekniker och beslag.

Klicka här för att se inspirationsbilder på fönster.

Klicka här för att se detaljer, som spröjsprofiler, till fönster.