Lite om våra dörrar

00 Dörr-2Här på Folkavi Snickeri har vi investerat i moderna maskiner och verktyg för att kunna tillverka dörrar i modern såväl som i tradionell stil. Vi är specialiserade på att avbilda gamla förlagor så likt som möjligt, samtidigt som alla våra dörrar håller hög kvalitet på formstabilitet och energivärden.

I våra dörrar använder vi (om inte kund har annat önskemål) ett behandlat trä med helt unika egenskaper som kallas Accoya och Tricoya (MDF varianten av Accoya). Accoya tillverkas med hjälp av en giftfri process och använder trä från förnyelsebara FSC-certifierade skogar. Accoya-trä är helt genomgående modifierat (inte bara ytbehandlat som traditionellt virke) vilket leder till enastående hållbarhet och formstabilitet med minimal vridning i träet. Accoya-trä kräver dessutom betydligt mindre underhåll eftersom färg och bets stannar där de ska vara, på träet. Till och med obehandlad Accoya i utomhusmiljö lämnas en 50-års garanti, så hållbar är den!

Dörrarna oljas, lackas, penselmålas eller sprutmålas helt efter kundens önskemål och färgval med modern färg som håller för väder och vind. Sprutmålning ger ett helt slätt modernt utseende, medan penselmålning ger en känsla av traditionellt hantverk.

Eftersom vi ha specialiserat oss på att tillverka nya dörrar i traditionella material och stilar (både efter gamla förlagor och efter nya idéer) kan ni som kund välja att få era dörrar målade med linoljefärg och försedda med kulturgångjärn.

accoyaVi levererar dörrar i alla varianter, allt ifrån obehandlat trä till färdigmålad produkt, helt enligt Era önskemål.

Vi tillverkar bland annat: enkeldörrar, pardörrar, innerdörrar, ytterdörrar, altandörrar, släta dörrar, spegeldörrar, dörrar med och utan fönster och skjutdörrar i alla storlekar.

För information om olika glas och spröjs i fönsterdörrar gå till OM FÖNSTER. Eller klicka här.

Liksom fönsterfoder kan vi på Folkavi Snickeri tillverka all världens dörrfoder, här kan ni få exakt det ni vill ha!

Ni är varmt välkomna att besöka vårt visningsrum i Folkavi för att titta på och känna på olika material, tekniker och beslag.

Klicka här för att se inspirationsbilder på dörrar.

Klicka här för att se detaljer till dörrar, som spegellister.